Blomkåltaco

Med denne tacovarianten med blomkål kan du både overraske og imponere. Mange ønsker et kjøttfritt alternativ av og til, og den kjente tacosmaken er til stede. Server vegetar-tacos i lefser eller hjemmelagde potetlomper til middag eller som helgekos.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 8 tacoskjell eller lefser
  • 8 salatblad - finkuttet
  • 200 g små tomater i skiver
  • 1 liten rødløk i skiver
  • 1 avokado i skiver
  • 2 dl tacosaus
  • 8 ss lettrømme
  • 1 g lime

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle krydderne og oljen i en bolle.
  2. Del blomkålen i mindre buketter.
  3. Skyll kikertene godt.
  4. Ha alt i bollen og bland godt med krydderblandingen. Bruk gjerne hendene.
  5. Legg blomkålbukettene og kikerter utover et bakebrett med bakepapir.
  6. Sett brettet midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter og bak til blomkålen er mør.
  7. Server blomkåltaco i skjell eller tortillalefser med finkuttet salat, salat, tomat, avokado, tacosalsa, rømme og et par dråper lime. Du kan også bake dine egne potetlomper.

Del på Facebook